Укр. Укр.

Eng. Eng.



Участь членів УАОППП в програмі Erasmus Mundus (березень-червень 2010 р.)


У березні-червні 2010 р. президент УАОППП Карамушка Л.М. за запрошенням Європейської комісії в рамках реалізації програми «Erasmus Mundus», зокрема, першій міжнародній магістерській програмі з організаційної психології, психології праці і психолог


         Програма «Erasmus Mundus»є програмою співпраці і мобільності з метою вдосконалення вищої освіти, яка просувається Європейською Комісією у глобальному масштабі. Дана програма була започаткована для підтримки високої якості підготовки магістрів у Європі, включаючи науковців і студентів з різних країн світу.

           Перша міжнародна магістерська програма  з  організаційної психології, психології праці і психології персоналу  (WOP-P)   розроблена консорціумом п’яти Європейських університетів  університет Валенсії (Іспанія) як координуюча установа, університет Барселони (Іспанія), університет Рене Декарт Париж 5 (Франція), Альма Матер Студоріум, Болонья (Італія) та університет Коімбра (Португалія).

         Дана програма, перша з підготовки магістрів в Європі, яку було обрано в рамках програми Ерасмус Мундус, переслідує три мети. По-перше, вона готує із студентів компетентних практиків з організаційної психології, психології праці і психології персоналу. По-друге, вона пропонує Європейську орієнтацію при викладанні організаційної психології, психології праці і психології персоналу студентам з різних країн світу. І насамкінець, дана програма просуває мобільність європейськихі іноземних студентів і викладачів по Європі.

        В рамках роботи в програмі WOP-P  Карамушка Л.М викладала  навчальний курс «Формування команди» (англійською мовою) в університету Рене Декарта Париж 5 (березень-травень 2010) та в університеті м. Валенсія (травень-червень 2010 р.).  для студентів 4-х університетів (університету Валенсії (Іспанія), університету Барселони (Іспанія), університету Рене Декарт Париж 5 (Франція), Альма Матер Студоріум, Болонья (Італія), які проходили навчання за програмою підготовки магістрів з організаційної психології, психології праці і психології персоналу в цих університетах.

       Участь у даній програмі дала можливість:

       а) представити здобутки української організаційно психології за кордоном, зокрема, досвід лабораторії організаційної психології Інституту психології імені Г.С.Костюка та УАОППП з  цьому напрямку;

       б) вивчити зарубіжний досвід підготовки організаційних психологів в рамках реалізації програми «Ерасмус Мундус»;

       в) встановити контакти з викладачами університету Париж-5 Рене Декарта  та  Університету м. Валенсія та визначити подальші напрямки взаємодії;

       г) прийняти участь у ряді міжнародних наукових заходів (семінарі з проблеми якості праці та симпозіумі з організаційної психології, роботі виконавчого комітету Європейської мережі організаційних психологів та психологів праці. Семінарах для викладові та аспірантів та ін.), які в цей час проходили в університеті Париж-5 Рене Декарта та в Університеті м. Валенсія.

 

© 2002-2024 УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА ПСИХОЛОГІВ ПРАЦІ