Укр. Укр.

Eng. Eng.



Пам’ятка для вимушених переселенців


Одним із важливих напрямків надання психологічної допомоги населенню у воєнний період є формування партнерських установок у вимушених переселенців ("внутрішніх") для їх успішної адаптації до нових умов життя.


💙💛 Публікуємо "Пам’ятку для вимушених переселенців", яка підготовлена Людмилою Карамушкою (лабораторія організаційної та соціальної психології), використання якої,  може сприяти вирішенню цього питання:

🔸 Ситуація, в якій ви знаходитесь, є дуже складною для Вас, оскільки Ви тимчасово або назавжди залишили свої власні домівки, роботу, все те, що давало Вам впевненість в житті, забезпечувало стабільність та повноту життя.

🔸 Але життя продовжується. Ви приїхали на нове місце свого проживання і місцеві органи влади та волонтери максимально допомагають Вам адаптуватися до нових умов. 

🔸 Тому дуже просимо Вас, наряду із задоволенням своїх першочергових потреб, активно долучатися до вирішення значущих для місцевої громади проблем, включаючись у роботу волонтерських центрів, громадських штабів, державних інституцій, діяльність яких спрямована на надання підтримки наших військовослужбовців, які захищають Україну, та забезпечення життєдіяльності та безпеки населення.

🔸 Закликаємо Вас з повагою ставитись до правил проживання в будинках, де Ви розмістились (не створювати шумних та веселих "посиденьок" у вечірній та нічний час; забезпечувати чистоту в будинках та прибудинкових територіях, допогати людям, які живуть поруч, підтримувати їх).

🔸 Активно залучайте Ваших дітей до освітнього процесу у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, підтримуючи дітей та освітні заклади в складних умовах війни.

🔸 Цінуйте ресурси (фінансові, часові, організаційні, психологічні) людей, які стараються Вам допомагати в умовах воєнного часу. 

🔸 Саме партнерська взаємодія місцевого населення, державних та громадських організацій та вимушених переселенців є запорукою створення надійного тилу в нашій країні та буде наближати нас всіх до швидкої перемоги!

💙💛  Все буде Україна!

© 2002-2024 УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА ПСИХОЛОГІВ ПРАЦІ