Укр. Укр.

Eng. Eng.



Про здійснення волонтерської діяльності Виконавчою дирекцією УАОППП


З квітня 2022 року за ініціативи працівників Інституту працює благодійний волонтерський проєкт «Соціально-психологічна підтримка українців в Німеччині».


Організатори: 

- Malteser (Німеччина); 

- Інститут психології імені Г.С. Костюка НАПН України (лабораторія організаційної та соціальної психології) (Україна); 

- Українська Асоціація організаційних психологів та психологів праці (Україна).

Керівник проєкту: Оксана Креденцер, доктор психологічних наук, доцент, провідний науковий співробітник лабораторії організаційної та соціальної психології Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, член Виконавчої дирекції УАОППП. 

За 3 місяці роботи здійснено наступні кроки:

-       Відкрито ФБ-сторінку проєкту, де розміщується важливу інформацію щодо проєкту, команди, важливих подій. Окрім того, за допомогою  цієї сторінки відбувається психоедукаційна робота, що допоможе підвищувати психологічну культуру, отримувати знання із психологічної самодопомоги собі та іншим. 

-       Cтворено команду із 10 психологів! Які працюють із 4 країн Європи. Всі члени команди мають високу кваліфікацію: 1 доктор наук, 5 кандидатів наук, сертифіковані психотерапевти, супервізори, що працюють в різних напрямках з різними категоріями населення, 1 психіатр. 7 мають міжнародну сертифікацію в сфері консультативної психології та психотерапії. 

-       Встановлена співпраця з Департаментом психічного здоров’я дітей та підлітків в м. Кельн. 

-       Працює 2 онлайн-групи психологічної підтримки жінок, що опинились в Німеччині в наслідок війни. Перша група вже відпрацювала  21 зустріч! 

-       Працює 1 офлайн-група психологічної підтримки жінок, що опинились в Німеччині в наслідок війни в м. Weilerswist. 

-       Здійснюються індивідуальні безкоштовні онлайн-консультації для українців в Німеччині. За цей час індивідуальну психотерапевтичну допомогу отримала 41 людина. 10 з них взято на тривалі терапевтичні сесії. 

 

Дякуємо всім, хто сприяв та допомагав на цьому шляху! 

Продовжуємо працювати заради нашої Перемоги! 

 

© 2002-2024 УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА ПСИХОЛОГІВ ПРАЦІ