Укр. Укр.

Eng. Eng.



Науково-освітній проєкт «Технології психологічної допомоги особисті та організації в умовах війни». Вебінар 1


Українська Асоціація організаційних психологів та психологів праці (УАОППП) та лабораторія організаційної та соціальної психології Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України розпочала реалізацію науково-освітнього проекту «Технології психологічної допомоги особисті та організації в умовах війни».


Мета проєкту: розробка та проведення серії авторських вебінарів-психологічних практикумів, для членів УАОППП з проблеми технологій психологічної допомоги фахівцям та організаціям в умовах війни (на основні аналізу сучасних наукових трендів, вивчення досвіду зарубіжних країн та власної практики психологічної та психотерапевтичної допомоги професійним групам, організаціям та населенню в умовах війни).

 

Міжнародні партнери проєкту: Проведення вебінарів здійснюється за підтримки та донату ENOP (European Network of Organizational Psychologists) для гуманітарної підтримки УАОППП в умовах війни. 

 

Керівник проекту – Карамушка Людмила, дійна членкиня НАПН України, докторка психологічних наук, професорка, завідувачка лабораторії організаційної та соціальної психології, заступниця директора Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, Президент УАОППП.

 

Організаційна команда проєкту: члени Виконавчої дирекції УАОППП - доктори психологічних наук Оксана Креденцер та Кіра Терещенко, кандидати психологічних наук Володимир Івкін та Валентина Лагодзінська, науковий співробітник Олександр Ковальчук.

 

Перший вебінар відбувся 6 жовтня 2022 р. на платформі Zoom.Тема вебінару: Психологічна робота з сім'ями та дітьми під час війни: досвід Ізраїлю. 

 

Тренери вебінару: 

-Тетяна Мельничук, кандидатка психологічних наук, старша науковиця, провідна наукова співробітниця лабораторії організаційної та соціальної психології Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, практикуюча психологиня (м. Київ); 

-Наталія Клименко, аспірантка лабораторії організаційної та соціальної психології Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, практикуюча психологиня, психотерапевтка, організаційна консультантка, членкиня Української Асоціації організаційних психологів та психологів праці (м. Київ).

 

Під час вебінару було проаналізовало такі основні питання: перша психологічна допомога людям у кризових станах (цілі, завдання, напрямки роботи, досвід Ізраїлю); зміст та основні складові багатовимірної моделі подолання стресу BASIC Ph (М. Лаада); канали подолання напруги та розвиток стресостійкості в умовах війни; особливості роботи Центрів резильєнтності; психосоціальна підтримка сім’ї та дітей в умовах воєнних дій; особливості Хібуки-терапії та ін. Висвітлення питань супроводжувалось активною роботою учасників над виконанням різних психологічних вправ, спрямованих на отримання практичного досвіду їх застосування. 


Тренерами було висловлено подяку міжнародним та вітчизняним організаціям за можливість проходження навчання в Ізраїлі за темою «Перша психологічна допомога людям у кризових станах», від ITC - Israel Trauma Coalition. Навчання було організоване за сприяння Київської міської адміністрації, з повним фінансуванням уряду Ізраїлю та супроводом навчальної програми MASHAV Carmel Training Center (агентством міжнародного співробітництва). 

 

У вебінарі взяли участь 55 організаційних психологів з різних осередків УАОППП, які працюють в таких містах України, як Біла Церква, Вінниця, Дніпро, Івано-Франківськ, Київ, Ніжин, Кропивницький, Луцьк, Суми, Харків, Чернівці, Умань та ін. Окрім того, бали участь члени УАОППП, які працюють зараз в Німеччині та Польщі. Учасники вебінару представляли наукові, освітні, медичні, військові організації, організації системи державної служби, які організовують та здійснюють психологічну допомогу населенню та професійним групам в період агресивної війни рф проти України. 

 

Детально із змістом вебінару-психологічного практикуму можна ознайомитися на Youtube каналі УАОППП -

https://www.youtube.com/watch?v=KGTX34RzajI

 

💛💙Все буде Україна!

 

© 2002-2024 УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА ПСИХОЛОГІВ ПРАЦІ