Укр. Укр.

Eng. Eng.



Науково-освітній проєкт «Технології психологічної допомоги особисті та організації в умовах війни». Вебінар 2


Українська Асоціація організаційних психологів та психологів праці (УАОППП) та лабораторія організаційної та соціальної психології Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України продовжує реалізацію науково-освітнього проекту «Технології психологічної допомоги особисті та організації в умовах війни».


 

Мета проєкту: розробка та проведення серії авторських вебінарів-психологічних практикумів для членів УАОППП з проблеми технологій психологічної допомоги фахівцям та організаціям в умовах війни (на основні аналізу сучасних наукових трендів, вивчення досвіду зарубіжних країн та власної практики психологічної та психотерапевтичної допомоги професійним групам, організаціям та населенню в умовах війни).

 

Міжнародні партнери проєкту: Проведення вебінарів здійснюється за підтримки та донату ENOP (European Network of Organizational Psychologists) для гуманітарної підтримки УАОППП в умовах війни. 

 

Засновник та керівник проекту – Карамушка Людмила, дійна членкиня НАПН України, докторка психологічних наук, професорка, завідувачка лабораторії організаційної та соціальної психології, заступниця директора Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, Президент УАОППП.

 

Організаційна команда проєкту: члени Виконавчої дирекції УАОППП - доктори психологічних наук Оксана Креденцер та Кіра Терещенко, кандидати психологічних наук Володимир Івкін та Валентина Лагодзінська, науковий співробітник Олександр Ковальчук.

 

Другий вебінар  відбувся 13 жовтня 2022 р. на платформі Zoom. Тема вебінару: «Психологічна допомога українцям в Німеччині під час війни: шлях від травми до ресурсу».

https://www.youtube.com/watch?v=4jLOOl_eW1g

Тренерка вебінару: Оксана Креденцер, докторка психологічних наук,  доцентка, провідна наукова співробітниця лабораторії організаційної та соціальної психології Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, професорка кафедри психології та педагогіки Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, членкиня Виконавчої дирекції УАОППП, керівниця проєкту  «Соціально-психологічна підтримка українців в Німеччині», практикуюча психолог-консультантка, коуч, бізнес-тренерка (м. Київ).

 

Під час вебінару було проаналізовало такі основні питання:

1) Психологічні особливості українців в Німеччині, зокрема, представлена розроблена автором травматична тріада українців, що перебувають в Німеччині внаслідок війни; 

2) Дизайн і особливості впровадження проєкту «Соціально-психологічна допомога українцям в Німеччині», який  реалізується з квітня 2022 року, зокрема, було висвітлено мету проєкту, процесуальну модель роботи, напрямки та форми роботи, склад і принципи роботи міжнародної команд психологів-волонтерів;

3)  Зміст  проведення психологічних офлан-груп підтримки жінок, який влючав 5 блоків а) Навички першої допомоги; б) Зняття тривоги, подолання страхів; в) Профілактика та подолання стресів.  Підвищення стресостійкості; г) Рефлексія та визнання. Д) Забезпечення адаптації. Пошук особистісних ресурсів.

Висвітлення  третього блоку питань супроводжувалось активною роботою учасників над виконанням різних психологічних вправ та завдань, спрямованих на отримання практичного досвіду їх застосування, як безпосередньо для стабілізації свого психічного стану, так і для роботи з клієнтами.

 

Тренеркою було висловлено подяку міжнародним та вітчизняним організаціям за підтримку у розробці та реалізації проєкту:

  • Malteser - PSU UKR 22 (Німеччина)
  • Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України (лабораторія організаційної та соціальної психології) (Україна)
  • Українській Асоціації організаційних психологів та психологів праці (Україна)

 

У вебінарі взяли участь 60 організаційних психологів з різних осередків УАОППП, які працюють в таких містах України, як Біла Церква, Вінниця, Дніпро, Івано-Франківськ, Київ, Ніжин, Кропивницький, Луцьк, Суми, Харків, Чернівці, Умань та ін. Окрім того, брали участь члени УАОППП, які працюють зараз в Німеччині та Польщі. Учасники вебінару представляли наукові, освітні, медичні, військові організації, організації системи державної служби, які організовують та здійснюють психологічну допомогу населенню та професійним групам в період агресивної війни рф проти України. 

 

💛💙Все буде Україна!

 

© 2002-2024 УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА ПСИХОЛОГІВ ПРАЦІ