Укр. Укр.

Eng. Eng.



Креденцер Оксана Валеріївна


доктор психологічних наук, доцент, провідний науковий співробітник лабораторії організаційної психології Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України


 Креденцер О.В. здійснює ефективну наукову діяльність:

● Успішно захистила в 2009 році кандидатську дисертацію на тему „Психологічні умови підготовки підприємців до здійснення професійної діяльності в сфері торгівельного бізнесу” (спеціальність 19.00.10 – організаційна психологія; економічна психологія; науковий керівник проф. Л.М. Карамушка).

● В 2012 році захистила докторську дисертацію «Психологічні основи розвитку підприємницької активності персоналу організацій» (спеціальність 19.00.10 – організаційна психологія; економічна психологія; науковий консультант проф. Л.М. Карамушка) 

● В 2013 році отримала звання доцента кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Національної академії статистики, обліку та аудиту (Наказ  Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 25.01.2013 р. № 51)

●  Активно досліджує інноваційний напрям досліджень з психології внутрішньоорганізаційного підприємництва.

● Автор та співавтор 210 наукових публікацій з проблем організаційної та економічної психології  (2004-2019 р.р.). Серед них:монографія,  розділи у  наукових 3 монографіях, розділи в 5 навчальних посібниках (в т.ч. 4 - з грифом МОН України), 2 навчальні програми, 40 наукових публікацій за кордоном.

    З 2013 року член Спеціалізованої Вченої Ради в Національному  торгівельно-економічному університеті

● Здійснює наукове керівництво дисертаційними дослідженнями аспірантів за спеціальністю 19.00.10. – організаційна психологія; економічна психологія з проблем підприємницької самоефективності, мотивації праці персоналу фермерських господарств, відданості персоналу організацій.

● Бере активну участь у науково-методологічних та науково-практичних семінарах, конференціях та конгресах міжнародного та регіонального рівнів. Так, за період з 2004-2017 р.р. матеріали досліджень були представлені більше ніж у 100 наукових психологічних конгресах, конференціях та семінарах в Україні та за кордоном.

 

Креденцер О.В. була відзначена державними нагородами:

● З 2009 по 2011 рр.  –   Стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих вчених.

● В 2012 р. нагороджена Почесною Грамотою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України (наказ № 99-к від 15.03.2012 р.).

● в 2013 році стала Лауреатом Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України у номінації за наукові досягнення.

    в 2015 році нагороджена Почесною Грамотою Національної академії педагогічних наук України

Креденцер О.В. успішно здійснює викладацьку діяльність:

● З 2004 по 2010 рр. працювала на посаді старшого викладача кафедри педагогіки вищої школи та прикладної психології  Університету менеджменту освіти АПН України. Читала курси “Економічна психологія”, „Іміджологія”, „Психолого-управлінське консультування”, „Психологія управління”.

● З 2010 по 2017 роки працювала на посаді доцента на кафедрі соціально-гуманітарних дисциплін Національної академії статистики, обліку та аудиту. Викладала авторські курси “Економічна психологія”, «Етика ділового спілкування», "Економічна культура", "Психологія менеджменту" та ін.

    З 2018 - по 2019 роки працювала в Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти Університету менеджменту освіти, кафедра педагогіки, психології та менеджменту. Є одним із розробників освітньо-професійної магістерської програми для психологів зі спеціалізаціє "організаційна та економічна психологія". Викладає авторські курси з економічної психології.

З 2020 року - професор кафедри психології та педагогіки Київського національного економічного університету

● Проводить науково-практичні семінари та тренінги для різних категорій слухачів, які працюють у різних типах організацій (підприємці, менеджери та персонал організацій, студенти, аспіранти та ін.).

    Співкерівник та ведучий Школи для аспірантів та докторантів "Психологія науково-дослідної діяльності"

Креденцер О.В. активно приймає участь у громадсько-професійній  роботі:

● З 2004р. виконує функції члена Виконавчої Дирекції Української Асоціації організаційних психологів та психологів праці (УАОППП).

● Приймала участь у організації та проведенні І та ІІ Всеукраїнських Конгресів з організаційної та економічної психології (м. Кам’янець-Подільський, 2011 р., 2015 р.), 10 Міжнародних науково-практичних конференцій з організаційної та економічної психології (м. Умань, 2005 р., м. Київ, 2006 р.; м. Запоріжжя, 2008 р.; м. Керч, 2009 р.; м. Луцьк, 2010 р., м. Алчевськ, 2012 р., м. Київ, 2013 р., 2014 р., 2016 р., м. Харків, 2017 р.) та інших науково-методологічних та науково-практичних семінарів, тренінгів міжнародного та регіонального рівнів.

Креденцер О.В. ефективно веде видавничу справу:

● З 2015 р. є відповідальним секретарем та членом редакційної колегії накового журналу "Організаційна психологія. Економічна психологія",  який проіндексовано у міжнародних наукометричних базах: 
INDEX COPERNICUS (IC) (з 2015 р.), GOOGLE SCHOLAR (з 2016 р.). http://orgpsy-journal.in.ua

    З 2005 р. є одним із членів координаційно-творчої групи видання фахового збірника ВАК України „Актуальні проблеми психології. Т.1: Організаційна психологія. Економічна психологія. Соціальна психологія./За ред. С.Д. Максименка, Л.М. Карамушки”. http://www.appsychology.org.ua/index.php/ua/

● З 2010 р. – заступник головного редактора Інформаційного бюлетеня УАОППП. http://www.uaoppp.com.ua/info/64/

Креденцер О.В. здійснює активну міжнародну діяльність:

● З 2007 р. є помічником головного редактора, а з 2015 р. - головним редактором Інформаційного бюлетеня (Newsletter) Дивізіону І «Організаційна психологія» Міжнародної Асоціації прикладної психології (IAAP), який розповсюджується серед більше ніж 900 фахівців в галузі організаційної психології із 50 країн світу. За її участі видано 12 номерів бюлетеня. https://iaapsy.org/divisions/division1/

● З 2006 р. веде активну роботу по сприянню співробітництву УАОППП та Міжнародної асоціації досліджень у сфері економічної психології (IAREP). Є членом спеціального Координаційного комітету при національному представнику Міжнародної асоціації досліджень у сфері економічної психології (IAREP) в Україні.

● Матеріали досліджень Креденцер О.В. представлялись на міжнародних психологічних конгресах за кордоном, зокрема, на  ХХIХ Всесвітньому психологічному конгресі (Берлін, Німеччина, 2008 р.), Міжнародному Конгресі з прикладної психології (Париж, Франція, 2014 р.), Європейських психологічних Конгресах (Мілан, Італія, 2015 р., Амстердам, Голандія, 2017 р.), Європейському конгресі з організаційної психології (Маастрихт, Голландія, 2011 р.), на 4-ох Міжнародних конгресах з економічної психології (Прага, Чехія, 2005 р., Париж, Франція, 2006 р., Кельн, Німеччина, 2010 р., Вроцлав, Польща, 2012 р.), І та ІІ Міжнародних конгресах «Психологія і соціологія в бізнесі: актуальні проблеми сучасності» (Мінськ, Республіка Білорусь, 2005, 2006  рр.), VI Німецький конгрес з організаційної психології (Лейпциг, Німеччина, 2006 р.) та ін.

● Приймала участь у організації та проведенні Х Європейської конференції з проблем організаційної психології та психічного здоров’я, організованої під патронатом EAWOP (м. Київ, 2007 р.), 2-nd International Workshop «Training in Social Sciences in the Netherlands and Italy» (м. Київ, 2005 р.); Міжнародного воркшопу «Психотехнології роботи організаційних психологів у Німеччині» (м. Київ, 2005 р.); 6th  International training «Dealing with Conflicts» (м. Київ, 2008 р.);  7th  International training «The Consultant’s Role» (м. Київ, 2008 р.); ІІ та ІІІ Українсько-польського семінару з управління інноваціями в організаціях та організаційного розвитку (м. Київ, 2010 р., м. Катовіце, Польща, 2012 р.), в яких приймали участь відомі фахівці в галузі організаційної та економічної психології із багатьох європейських країн.

● Здійснює активну роботу у сприянні участі українських психологів  в роботі міжнародних заходів за кордоном, зокрема у ХХIХ Всесвітньому психологічному конгресі (Берлін, Німеччина, 2008 р.), Всесвітньому Конгресі з прикладної психології (Париж, Франція, 2014 р.), Европейських психологічних Конгресах (Мілан, Італія, 2015 р., Амстердам, Голандія, 2017 р.), 4-ох Міжнародних конгресах з економічної психології (Прага, Чехія, 2005 р., Париж, Франція, 2006 р., Кельн, Німеччина, 2010 р., Вроцлав, Польща, 2012 р.), Європейському конгресі з організаційної психології (Маастрихт, Голландія, 2011 р.).

● Прийняла участь у проекті INTAS “Пошук етнонаціональної ідентичності”  (2004-2007 рр.), в якому були задіяні представники 4-х країн – України, Росії, Нідерландів, Італії.

● Є членом міжнародних професійних об’єднань: Міжнародної асоціації прикладної психології (ІААР), Міжнародної Асоціації досліджень з економічної психології (IAREP), Європейської асоціації організаційних психологів та психологів праці (EAWOP).

Основні праці:

Розділи в монографіях та навчальних посібниках:

1.     Технології роботи організаційних психологів: Навч. посіб. Для студентів вищ. навч. закл. та слухачів ін-тів післядиплом. освіти / За наук. ред. Л.М. Карамушки – К.: Фірма „ІНКОС”, 2005.

2.     Карамушка Л.М., Філь О.А., Бондарчук О.І., Федосова Г.Л., Ковальчук О.С., Креденцер О.В.,  Терещенко К.В.,  Івкін В.М. Психологія діяльності організацій в умовах соціально-економічних змін (на матеріалі освітніх організацій): монографія. / За  наук. ред. Л.М. Карамушки. – К.: „Педагогічнадумка”, 2008. – 192 с.

3.     Технологія психологічної підготовки персоналу організацій до роботи в умовах соціально-економічних змін (на матеріалі освітніх організацій): Навчальний посібник / За науковою редакцією професора Л. М. Карамушки.  – К.: Науковий світ, 2008.

4.     Психологічні засади організаційного розвитку:монографія / За наук. ред. Л.М. Карамушки. – Кіровоград: Імекс-ЛТД, 2013. –  206  с.

5. Психологічні детермінанти розвитку організаційної культури : монографія [Електронний ресурс] / Л.М. Карамушка, О.В. Креденцер, К.В. Терещенко [та ін.] ; за ред. Л.М. Карамушки. – К.: Педагогічна думка, 2015. – 288 с. Режим доступу: http://lib.iitta.gov.ua/10087/

6. Креденцер О. В. Технологія розвитку підприємницької активності персоналу освітніх організацій / О.В.Креденцер //  Новітні психологічні технології [RecentPsychologicalTechniques]: Підручник. Частина І / Загальна редакція: С.Д. Максименко, В.Є. Луньов. Publisher office: Accent graphics communications, Hamilton, ON, 2016 – С. 110-131.

Міжнародний збірник наукових статей   (неперіодичне видання) (наук. редагув.)

7. Досвід України та країн Євронейського Союзу у вирішенні актуальних проблем психології в сучасних соціально-політичних умовах: збірник наукових статей /[За редакцією С.Д.Максименка, Л.М. Карамушки, О.В. Креденцер, Ю. Горбанюк].  – Київ-Люблін: Інститкт психології імені Г.С.Костюка НАПН України, Інститут Наук про Родину і Працю Соціальну Католицького Університету Любліна Яна Павла ІІ. – К.: Логос, 2016. – 148 с.

Навчальна програма:

8.     Максименко С.Д., Карамушка Л.М., Креденцер О.В. Економічна   психологія: Навчальна програма та комплекс діагностичних методик для підготовки економістів, менеджерів та практичних психологів: - К.: Міленіум, 2004. – 36 с.

Статті у фахових виданнях:

9.     Креденцер О.В. Аналіз основних мотивів підприємців до підприємницької діяльності у сфері торгівельного бізнесу // Актуальні проблеми психології. Том. 1.: Організаційна психологія. Економічна психологія. Соціальна психологія: Зб. наукових праць Інституту психології ім. Г.С. Костюка АПН України / За ред. С.Д. Максименка, Л.М. Карамушки. – К.: Наук. світ,  2008, частина 20. – С.69-74

10.     Креденцер О.В. Теоретичний аналіз основних підходів до проблеми організаційного розвитку // Актуальні проблеми психології Т. 1: Організаційна психологія. Економічна психологія. Соціальна психологія / За ред. С.Д. Максименка, Л.М. Карамушки. – К.: Видавництво А.С.К.,  2009. –  Ч. 23. – С. 16-21.

11.     Креденцер О.В. Готовність до ризику як важлива характеристика підприємницької поведінки менеджерів освітніх організацій у контексті організаційного розвитку // Актуальні проблеми психології. Т.1: Організаційна психологія. Економічна психологія. Соціальна психологія. Ч.25 / за ред. С.Д. Максименка, Л.М. Карамушки. – К.: А.С.К., 2010 – С. 25-33.

12.     Карамушка Л., Креденцер О. Психологічна готовність підприємців до професійної діяльності як чинник розвитку підприємницьких організацій // Соціальна психологія. – № 1 (39). – К.: Український центр політичного менеджменту, 2010. – С. 63-77.

13.   Карамушка Л.М., Креденцер О.В. Економічна психологія // Енциклопедія сучасної України , т 9, 2009 – С.89.

14.   Креденцер О.В. Комплекс методик «Дослідження самоефективності підприємців сфери торгівлі» / Креденцер О.В., Абдуллаєва І.Б. //Актуальні проблеми психології : зб. наукових праць Інституту психології ім. Г.С. Костюка НАПН України. – Т. І : Організаційна психологія. Соціальна психологія. Економічна психологія [за ред. С.Д. Максименка, Л.М. Карамушки]. – К. : А.С.К., 2011. – Вип. 31. – С. 136-141

15.   Креденцер О.В. Інноваційність як важлива психологічна характеристика підприємницької поведінки менеджерів освітніх організацій в контексті організаційного розвитку// Актуальні проблеми психології. - Том. 1 : Організаційна психологія. Економічна психологія. Соціальна психологія. Ч. 27 / За ред. С.Д. Максименка, Л.М. Карамушки. – К. : Вид-во «А.С.К.», 2010. – С. 70-78

16.   Креденцер О.В. Тренінг «Формування підприємницької поведінки в персоналу освітніх організацій для ефективного забезпечення організаційного розвитку» / Креденцер О.В. //Актуальні проблеми психології:  зб. наукових праць Інституту психології ім. Г.С. Костюка НАПН України. – Т. І : Організаційна психологія. Соціальна психологія. Економічна психологія  [за ред. С.Д. Максименка, Л.М. Карамушки ]. – К. : А.С.К., 2011. – Вип. 32. – С.218-227.

17.   Креденцер О.В. Підприємницький тип організаційної культури / О.В. Креденцер // Актуальні проблеми психології: Організаційна психологія. Економічна психологія. Соціальна психологія : зб. наук. праць Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України / за ред. С.Д. Максименка, Л.М. Карамушки. – К. – Алчевськ : ЛАДО, 2013. – Т. 1. – Вип. 39. –  С. 10-15.

18. Креденцер О.В. Вплив організаційних чинників на рівень розвитку типів організаційної культури закладів освіти / О.В. Креденцер //Актуальні проблеми психології : зб. наукових праць Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України / [ред. кол.: С. Д. Максименко (гол. ред.) та ін.]. – К.: Логос, 2014. – Т. 1: Організаційна психологія. Соціальна психологія. Економічна психологія / за ред.: С.Д. Максименка, Л. М.  Карамушки. – 2014. – Вип. 41. – С. 35-40.

19. Креденцер О.В. Поняття «внутрішньоорганізаційне підприємництво»: теоретичний аналіз проблеми / О.В.Креденцер // Організаційна психологія.  Економічна психологія. –  Науковий журнал  [За наук. редаг. С.Д. Максименка та Л.М. Карамушки] – Київ: Логос,  – 2015. –  № 3 . – C.  66-72

20. Креденцер О.В. Підприємницька самоефективність персоналу освітніх організацій як чинник розвитку їх підприємницької активності /О.В.Креденцер  //Організаційна психологія.   Економічна психологія. –  Науковий журнал [ За наук. редаг. С.Д. Максименка та Л.М. Карамушки]– Київ: Логос,  – 2016. –  № 1 (4).– С.51-60.

Публікації у зарубіжних виданнях:

21.   Креденцер О. Исследование основных характеристик предпринимательского поведения менеджеров организаций в контексте организационного развития / О. Креденцер // Актуальные проблемы психологии, бизнеса и социальной сферы общества: теория и практика. – Рига: Балтийский институт психологии и менеджмента,  2012. – Том 8. – Часть 1. – С. 106-112.

22.   Kredentser O.V. Distinctive psychological features of entrepreneurship in commercial business // IAREP-SABE Conference (5-8 July 2006, Paris, France)  (Abstract P057)

23.   Kredentser, O. Investigation of entrepreneurs’ psychological readiness for professional activity in the sphere of trading business //  “A boat trip through economic change”:  Proceedings of the IAREP/SABE/ ICABEEP 2010 Conference Cologne / Eds: D.Fetchenhauer, J. Pradel, E. Hoelzl (5-8 September, Cologne).  –  pp. 308-308.

24.   Kredentser, O. Correlations between managers' gender and their readiness to risk and educational organizations development / O. Kredentser // Abstracts of 15-th Congress of the European Association of Work and Organizational Psychology (Maastricht, Netherlands, May, 25 – 28, 2011). – Maastricht, 2011. – P.367-368.

 25. Kredentser, O. The impact of staff’s entrepreneurial skills on the development of entrepreneurial self-efficacy // O. Kredentser, G. Cherusheva, L. Karamushka / Abstracts of the 14th European Congress of Psychology ‘Linking Technology and Psychology: Feeding the Mind, Energy for Life’, Milan, 7-10 July, 2015. – P. 686. – [Електроннийресурс]. –Режимдоступу: http://www.ecp2015.it/wp-content/uploads/2015/07/ECP-2015-Abstract-Book_upd27jul1.pdf

 

Контактна інформація:

E-mail: okred278@gmail.com

© 2002-2024 УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА ПСИХОЛОГІВ ПРАЦІ